OSTANITE U KUĆAMA, STIŽE VELIKO NEVRIJEME: Padaju temperature, ali ovoga se svi najviše boje

U Srbiji se u ponedjeljak ujutru na sjeveru, u toku dana i u ostalim krajevima očekuje naoblačenje s kišom, jakim i olujnim vjetrom i padom temperature.


Razvedravanje se očekuje uveče. Vjetar će biti umjeren i jak, ponegdje kratkotrajno i olujni, sjeverozapadni. Najniža temperatura od 10 do 16, najviša od 16 na sjeveru do 28 stepeni na istoku i jugoistoku.

U Beogradu sutra naoblačenje s kišom, jakim i olujnim vjetrom i padom temperature, a uveče i u toku noći razvedravanje i slabljenje vjetra. Najniža temperatura 15, najviša 18 stepeni.

Od utorka do četvrtka u Srbiji pretežno sunčano, ujutro hladno, u planinskim predjelima slab mraz. U srijedu i četvrtak slab prizemni mraz (slana) ponegdje i u nižim predjelima. Vjetar u slabljenju. U subotu prolazno naoblačenje, ponegdje sa slabom kišom. Slično vrijeme i u Beogradu.

Biometeorološke prilike uticaće nepovoljno na hronično oboljele, a najizraženije tegobe mogu osjetiti kardiovaskularni bolesnici i astmatičari.

Neraspoloženje, reumatski bolovi i glavobolja su moguće meteoropatske reakcije. U saobraćaju je neophodna povećana pažnja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*