LIJEPI SAUDIJSKI PRINC VOLI SAMO JEDNU ŽENU: Sa Sarom je 10 godina, imaju 4 djece KRIJE JE OD OČIJU JAVNOSTI!

Saudijski prijestolonasljednik Mohamed bin Salman privlači veliku pažnju od kada se po prvi put pojavio u javnosti. Oko njegovog imena se nižu kako i veliki uspjesi što se tiče modernizacije Saudijske Arabije, tako i brojne kontroverze što se tiče političkih dešavanja na unutrašnjem i međunarodnom planu.

Iako o njemu znamo gotovo sve, oko njegovog porodičnog života kao da se nalazi veo tajne. Njegovu ženu nećete vidjeti da se pojavljuje u medijema, a takođe o njoj mediji nemaju puno informacija. Takođe, na internetu postoji samo jedna fotografija njegove porodice, mada nigdje nije zvanično potvrđeno da su to zapravo oni.

Ono što je zanimljivo za ovog princa jeste činjenca da ima samo jednu ženu. To se u njegovoj zemlji rijetko viđa, posebno među članovima kraljevske porodice.

Princ Mohamed bin Salman 2008. godine oženio svojom rođakom princezom Sarom bint Mašor bin Abdulaziz. Par ima četvoro djece, dva dječaka i dvije djevojčice.

Mali prinčevi se zovu Salman i Mašur, a princeze Fahda i Nora. Tačna godišta dece nisu poznata javnosti.

Jednom prilikom je istakao da želi da njegova žena i djeca vode normalan život i da ne želi da njegov položaj i buduće aktivnosti utiču na to. Ne želi da oni budu u centru važnih dešavanja i pod lupom javnosti, izloženi političkim pritiscima.

On će jednog dana vladati jednom od najuticajnijih država na svijetu. Njegovo puno ime je Mohamed bin Salman bin Abdulaziz Al Saud i rođen je 31. avgusta 1985. godine u Džedi u Saudijskoj Arabiji. On je sin sadašnjeg kralja Salmana i njegove treće supruge. Princ je diplomirao pravo na Univerzitetu Kralja Sauda u Rijadu.

U politiku je ušao 2009. godine, kada je postao lični pomoćnik svog oca koji je u to vrijeme bio guverner Rijada. Posle smrti kralja Abdulaha 2015. godine, njegov otac je preuzeo prijesto, a svom sinu je povjerio mjesto ministra odbrane.

Prošle godine je kralj Salman oduzeo mjesto prijestolonasljednika Muhamedu bin Najefu i postavio svog sina za nasljednika.

On je veoma popularan kod mladih u Saudijskoj Arabiji koji čine čak 70% populacije.

Bin Salman je još prošle godine objavio ambiciozni i dugoročni plan reformi nazvan Vizija 2030, prema kojoj bi Saudijska Arabija do 2030. reformisala svoju ekonomiju i smanjila njegovu zavisnost od nafte i njenim nestabilnim cenama na svjetskom tržištu, podstakla investicije i razvoj obrazovanja, infrastrukture, rekreacije i turizma, pa bi se uhvatila ukoštac sa diskriminacijom žena, prvenstveno njihovim većim uključivanjem na tržište rada.

Dobar je prijatelj sa Trampovim zetom Džeradom Kušnerom, pa je samim tim trenutno u odličnim odnosima sa SAD. Ono o čemu je čitav svijet pričao prošle godine jeste i situacija kada je naredio hapšenje na desetine saudijskih prinčeva i političara.

Oni su optuženi zbog korupcije, a pa su tokom istrage bili smješteni u luksuznom hotelu u centru Rijada. Većina ih je puštena nakon što su platili milionsku kauciju.

Kako se niko vrijeme nije pojavljivao u javnosti, pričalo da je ubijen u puču koji se navodno dogodio u Rijadu. Međutim, Saudijska Arabija je odbacila te tvrdnje.

Princ Mohamed je izuzetno bogat čovjek, čak i po standardima kraljevske porodice Saudijske Arabije. Navodno ima čak 3 milijarde dolara ličnog bogatstva.

Zamjera mu se i trošenje enormnih svota novca, dok javno govori o fiskalnoj odgovornosti i novim porezima. U medijima su se u martu ove godine pojavile informacije da je kupio jahtu za 500 miliona dolara, francuski dvorac za više od 300 miliona dolara i sliku za 450 miliona dolara.

– Što se tiče mojih privatnih troškova – bogat sam, nisam siromašan. Nisam ni Gandi ni Mendela – zaključio je on.

(novi.ba)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*