KOLINDA STALA PORED MELANIJE, O DONJEM DIJELU HALJINE SVI PRIČAJU: Ljudi nisu skidali pogled (FOTO)

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović jučer je pred Općom skupštinom Ujedinjenih naroda održala govor, a potom se fotografisala i sa američkim predsjednikom Donaldom Trumpom i njegovom suprugom Melanijom.

Hrvati ne mogu vjerovati šta vide: Pogledajte šta Kolinda radi reporterki prije javljanja! (VIDEO)​

Melanija je za ovu priliku izabrala crni model sa satenskom vrpcom oko struka, dok je Kolinda izabrala tamnoplavu haljinu sa zlatnim rubovima.

“Najljepša predsjednica na svijetu”, “Sviđa mi se što sam čuo o Hrvatskoj: imaju lijepu predsjednicu, vole svoje sportaše, vole svoju domovinu” i “bolja od Melanije” samo su neki od komentara koji su zasuli Kolindin profil na Twitteru.

Haljina koju je Kolinda obukla dolazi iz kolekcije Snježane Mehun.

“Predsjednica u haljini mog branda Duchess na najrelevantnijem mjestu uz najbolju odjevenu ženu Svijeta Prvu Damu i izgleda savršeno elegantno, profinjeno, moćno! Što da vam kažem, presretna sam”, poručila je Mehun.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović učestvovala je na ručku koji je za sudionike Opće skupštine priredio glavni tajnik UN-a Antonio Guterres, a sjedila je za istim stolom s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom.

Niz bilateralnih sastanaka na marginama Opće skupštine UN-a. Dobra prilika za susret s prijateljima iz zemalja širom svijeta koje nemamo prilike češće susresti. #UNGA

Posted by Kolinda Grabar-Kitarović on Tuesday, September 25, 2018

Fotografi su ulovili trenutak u kojem je dvoje predsjednika nazdravilo preko stola, kucnuvši se čašama.

“Danas razgovarati s predsjednikom Trumpom 15 minuta, koliko smo uspjeli nasamo, na marginama NATO saveza ili bilo gdje drugdje – nije mi bitan protokol, crveni tepisi i sve ostalo u Bijeloj kući, nego mi je bitno da održavamo neprestani dijalog i suradnju i bitniji su mi svakako rezultati da napredujemo u bilateralnim odnosima nego hoću li ja doći u Bijelu kuću ili ne”, rekla je nakon toga Kolinda.

Mediji su odmah primijetili kako je hrvatska predsjednica za ovu priliku odabrala posebnu garderobu, te da nikada nije ljepše izgledala:

(novi.ba)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*