Davor Dragičević s Trga poslao nikad snažniju poruku: OVO BI SVI TREBALI PROČITATI!

davidI danas 28. septembra 187. dan skupa grupe “Pravda za Davida” kojim se Davor Dragičević bori da sazna istinu o ubistvu njegovog sina Davida s istog je poslana snažna poruka.

Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića pozvao je večeras pozvao, u nikad emotivnijoj poruci, sve ljude, bez obzira na vjeru i naciju, na “treći i zadnji skup”, koji će se održati 5. oktobra, s početkom u 18 časova.

“To je skup istine, pravde, mira i ljubavi. Sve će biti mirno i dostojanstveno, mi nismo kao oni. Niko u ovoj državi nema pravo da zabrani skup. Svi imaju pravo da taj dan budu sa nama”, poručio je Davor svima.


“Meni sedam mjeseci nema ni jutra, ni ponoći, ni svitanja. Ali ima i biće za ono što nam je najvažnije. Ono što je ocu najvažnije – sin i prezime, slova, svijeća i ognjište. Što je majci najvažnije, što je devet mjeseci u utrobi nosila”.

“Imao je osmijeh koji vi ni vaša pokoljenja nikad nećete imati. Imao je smijeh toliko zarazan da kada sam bio najneraspoloženiji vraćao me u život. Moj sin, moj Đakac. I kad ga vidim svi problemi nestanu. Sada ga nema, i ne vidim ga.”

”Zločinci i ubice, silovali ste ga, mučili, uništili ste mu osmijeh, zube, oči, kosu mog Đakca, tabane, čitavo tijelo ste uništili mom djetetu, poručio je Davor i rekao da je sinu na grobu obećao da će odgovorne privesti pravdi.

I Davidova majka Suzana se obratila u grupi ‘Pravda za Davida’ i zamolila sve koji su u mogućnosti da odštampaju flajere pozivnice za skup, te poručila kako se neizmjerno zahvaljuje svima što ih ne napuštaju i u ovoj situaciji.

(novi.ba)

NAKON SVEGA IZREČENOG DODIK SE PONOVO OBRATIO DAVORU DRAGIČEVIĆU: “Priznao sam da je to bila greška”

Predsjednik bh entititeta Republike Srpske Milorad Dodik komentarisao je za televiziju “Prva” slučaj “David Dragičević” i istakao da je situacija veoma kompleksna, emotivna i delikatna, te da podržava oca nastradalog mladića Davora Dragičevića u traženju pravde.

“Ja ne mogu ništa tom čovjeku da kažem. Sve što je on rekao i što očekuje, u pravu je, jer je izgubio sina. U tom pogledu, možda smo i mi pogriješili u početku, pojavila se neka konferencija za štampu nekih pripadnika policije, koji su još neistraženi slučaj pokušali da interpretiraju i tu je bilo greške i ja sam rekao da je bila greška” – rekao je Dodik.

On je dodao da sve ono što je činio bilo da se pomogne, a čak je naložio da se u tim policije koji je istraživao taj slučaj, uključi i otac, koji je taj tim napustio.

“Ja mu se mogu samo izviniti za sve ono što je evenutalno njega povrijedilo kao oca. Sve ostalo nije vezano za njega, nego za neke druge, koji pokušavaju to da spekulišu. On se ne bavi direktno politikom, to je tačno, on traži pravdu i ja ga u tome podržavam “, rekao je Dodik.

Dodik je napomenuo da je prenio Davoru Dragičeviću da ostaje pri tome da se nađe istina i pravda, ali da to ne traži predsjednik, predsjednik Vlade ili politička partija, nego tužilac i tužilaštvo.

“Tužilaštvo radi svoj posao, imaju neke pomake, tužilaštvo je adresa na kojoj treba sve to da se traži. Angažovana je grupa stranih advokata, koja je rekla da je njihov utisak da tužilaštvo preduzima sve neophodne mjere. Međutim, imate izvan porodice jedan broj ljudi koji pokušavaju da to na svoj način spekulišu, pa se čak uključuju neki iz Federacije BiH, pa dio opozicije”, naveo je Dodik.

Na pitanje zašto je izjavio da Davor Dragičević od 8. oktobra više neće biti na Trgu u Banjaluci, Dodik je rekao da je mislio u političkom smislu da će mnoge teme nestati i da će se stvoriti uslovi da se može objektivnije i racionalnije baviti činjenicama i pravdom, a ne da će “neko nekoga uzeti za rame i odvesti”, te dodao da ne spori ljudima da izražavaju svoj stav, javlja BNTV.

(novi.ba)

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*