Naslovnica ZANIMLJIVOSTI Pronašao je džinovsku zmiju u svom toaletu: Kada je zver od dva...

Pronašao je džinovsku zmiju u svom toaletu: Kada je zver od dva metra izašla iz WC šolje, vrisnuo je samo jedno ime (FOTO)

Podijeli objavu

Na kraju je Vielok pozvao policijsku stanicu da oni reše slučaj
Zmija je bila izuzetno velika, da se vlasnik kuće baš uplašio.

Svaki čovek se uplaši kada vide zmiju, ali je poseban slučaj kada zmiju zateknete u svojoj kući, posebno u svom toaletu. Upravo to se i dogodilo porodici Vielok.

Naime, šestogodišnji sin Vejda Vieloka je prvi video indigo zmiju dugačku skoro dva metra kako proviruje iz wc šolje. Odmah je javio ocu šta se dešava.

– Bila je velika i penjala se prema prozoru. Oduzela mi je šest godina života – rekao je on Vejd.

U panici je istračao iz toaleta pa je uspeo da obori i svog sina. Odmah je pozvao svog prijatelja da ga pita za savet.

Ispostavilo se da je plava indigo zmija, poznatija i kao istočna indigo zmija, zapravo potpuno bezopasna, prenosi

Iako retko napada ljude, ona koristi svoje čeljusti da savlada svoj plen. Zastupljena je u Severnoj Americi, ali je i ugrožena vrsta.

Na kraju je Vielok pozvao policijsku stanicu da oni reše slučaj

 

 

Počela je velika prolećna najezda zmija u Beogradu: Na ovim lokacijama najčešće vrebaju, a nekoliko stvari morate da znate

U prestonici je od početka uhvaćeno oko trideset, uglavnom, neotrovnih zmija

Zmije su jedva dočekale lepo vreme, pa su brže bolje “izletele” na Sunce. Gmizavci su na ulicama, a mnogi građani su u panici zbog toga! Nije baš prijatno kada se pored vas na ulici “prošeta” zmija. U Beogradu ih je uhvaćeno tridesetak od početka aprila, što i nije baš ohrabrujuće, morate priznati.

Prema rečima stručnjaka, ove godine u gradu uhvaćeno je oko deset odsto zmija više nego prošle, što ne odstupa od uobičajenog proseka za ovo doba godine.

U prestonici je od početka uhvaćeno oko trideset, uglavnom, neotrovnih zmija.

ZMIJE OTROVNICE

Iako se mnogima na pomen reči zmija podiže kosa na glavi, a niz leđa spušta jeza, sugrađani ne bi trebalo da brinu jer u Beogradu nema zmija otrovnica.

Na periferiji grada najčešće mogu da se nađu stepski smukovi. Reč je o prilično krupnim, snažnim i dugačkim zmijama koje i najviše plaše ljude, ali su neotrovne. U delovima grada gde ima šume javlja se obični smuk, takozvani Eskulapov smuk.

Ribarica i belouški najviše ima u priobalju, ali mogu da se pojave i u centru grada jer ih ima u odvodima za atmosferske padavine. Smukulja je manja zmija, može da se pojavi gradu, ali ne baš tako često.

Zmije se pojavljuju tamo gde je toplo, gde ima ostataka hrane, odnosno na mestima gde se okupljaju insekti i pacovi koji su njihov plen.

Najviše ih ima na periferiji, delovima grada orijentisanim prema Avali, Kosmaju, Borči, Ovči, na Višnjici, Karaburmi, Novom Beogradu.

Ima ih i u čukaričkim naseljima gde je bujnija vegetacija.

Za razliku od užeg centra grada, obodni delovi su njihovo prirodno stanište. A ako još čovek na tim mestima odloži građevinski materijal, onda im napravi idealno mesto za skrivanje. One tu provode najveći deo dana. U najtoplijem delu, ako im ostavimo otvorena vrata, mogu da uđu u kuće i objekte koje koristimo jer beže od toplote.

U izuzetnim slučajevima, ako je zid hrapav i ima puno izbočina, mogu da se popnu uz njega, ali to uglavnom može samo smuk koji ima jaku mišićnu građu. Zmijska legla ne postoje, osim u sezoni parenja i hibernacije. Sezona parenja kreće u proleće. Ove godine je ta sezona malo zakasnila zbog hladnog perioda u martu, ali to se ne odnosi samo na zmije, već i na druge životinje.

Dešava se da jedne godine ima više zmija, odnosno predatora, a druge glodara, tj. plena, ali je to sve deo normalnog prirodnog procesa.

Ne morate kupovati skupocenen preparate, dovoljno je da pogledate u kuhinju i pronađete sodu bikarbonu. Ovaj fantastičan proizvod je jeftin, lako dostupan i višenamenski – osim za kuvanje, sodu bikarbonu možete koristiti za više različitih stvari.

Može se koristiti kao proizvod za ličnu negu ili sredstvo za čišćenje, a pošto je prirodna, potpuno je bezbedna i efikasna. Od sada ćete je koristiti kao zaštitu od zmija.

Ako ste od onih, koji ne vole ni da pomisle na ove gmizavce, pospite prah sode bikarbone po vrtu i dvorištu. On će oterati zmije, jer kako neka istraživanja pokazuju, one se zapravo boje sode.

Podelite ovaj recept sa prijateljima i svima za koje ste čuli da su imali problem sa zmijama.

Facebook Komentari