Naslovnica ZANIMLJIVOSTI UPUCALA PLJAČKAŠA ISPRED ŠKOLE: Napao roditelje i učenike, no nije računao na...

UPUCALA PLJAČKAŠA ISPRED ŠKOLE: Napao roditelje i učenike, no nije računao na jednu mamu

Podijeli objavu

Sigurnosne kamere privatne škole u Brazilu snimile su dramatičan obračun majke jednog od učenika i pljačkaša.
Naoružani 21-godišnji pljačkaš odjednom je došao do skupine roditelja i učenika koji su stajali ispred škole uoči manifestacije za Majčin dan. Izvukao je revolver, tražeći da predaju novac. No među roditeljima koji su čekali je bila i Katia da Silva Sastre, 42-godišnja policajka. U trenutku kada je pljačkaš pružio ruku da uzme novčanik, iskoristila je priliku i tri puta upucala pljačkaša.

Dok je padao na zebru, opalio je dva puta – prvi hitac se odbio od zemlje (i pritom nije pogodio nikog), a drugi metak se zaglavio u pištolju.

Majka je brzo odgurnula pištolj i privela pljačkaša koji je preminuo od posljedica na ranjava na putu do bolnice.

Nisam znala hoće li pucati po djeci ili po majkama ili na zaštitara koji je stajao na vratima” kaže majka koja je na priredbu za Majčin dan došla u školu sa sedmogodišnjom kćeri.

“Sam sam razmišljala o tome kako zaštiti majke i djecu, kako spasiti svoj i život moje kćeri. morala sam brzo reagirati kako bi zaustavila nasilje i spriječila ga da ikome naudi” kaže majka koja već 20 godina radi u policiji.

Njen suprug, koji radi u žandarmeriji savezne države Sao Paolo, ističe kako je supruga bila u daleko većoj opasnosti no što se čini.

“Nije jasno je li opalio prije nego što je Katia opalila jer se prvi metak odbio i izgubio. Drugi metak se zaglavio u cijevi. Srećom, bila je brža jer kad kriminalci otkriju da im se suprotstavio policajac, pucaju da ubiju” ističe André Alves

 

 

NEOČEKIVANI PREOKRET: Kim Jong Un suspendirao razgovore s Južnom Korejom, a prijeti i otkazati summit s Donaldom Trumpom

Službena Korejska središnja novinska agencija KCNA je nazvala provokacijom američko-južnokorejske vježbe zračnih borba.
Sjeverna Koreja je rekla kako je suspendirala razgovore na visokoj razini s Južnom Korejom planirane za srijedu zbog američko-južnokorejskih vojnih vježba te zaprijetila otkazati summit s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom.

Službena Korejska središnja novinska agencija KCNA je nazvala provokacijom američko-južnokorejske vježbe zračnih borba, za koje je rekla da u njima sudjeluju američki nevidljivi lovci i bombarderi B-52 te rekla kako Pyongyang nije imao izbora nego suspendirati razgovore.

Dovela je u sumnju hoće li se sljedećeg mjeseca summit između sjevernokorejskog vođe Kim Jong-una i američkog predsjednika Donalda Trumpa dogoditi kako je planirano, izvijestila je južnokorejska novinska agencija Yonhap.

“Ova vježba koja cilja na nas, koja se odvija diljem Južne Koreje je očigledan izazov deklaraciji iz Panmunjoma i namjerna vojna provokacija protivna pozitivnom političkom razvoju na Korejskom poluotoku”, navodi Yonhap KCNA.

“Sjedinjene Države će isto tako morati pažljivo razmisliti o sudbini planiranog summita Sjeverna Koreja-SAD u svjetlu ovog provokativnog vojnog meteža zajednički izvedenog s vlastima Južne Koreje”.

Kim i Trump se trebaju sastati u Singapuru 12. lipnja na summitu koji je donedavno izgledao nemoguć nakon uvreda i prijetnja koje su njih dvojica razmijenili tijekom prošle godine dok je rasla napetost zbog sjevernokorejskog razvoja nuklearnih projektila sposobnih pogoditi Sjedinjene Države.

Heather Nauert, glasnogovornica State Departmenta, rekla je kako nema informacija od Sjeverne Koreje o prijetnji da otkaže summit i da nastavlja planirati za sastanak.

Sastanak u srijedu trebao se usredotočiti na planove za provedbu deklaracije objavljene na međukorejskom summitu 27. travnja u pograničnom selu Panmunjom, među kojima i obećanja da se službeno okonča Korejski rat i teži “potpunoj denuklearizaciji”, reklo je u utorak južno ministarstvo za ujedinjene koje se bavi vezama sa Sjeverom.

Facebook Komentari