Naslovnica TUGA Srbijanski novinar Zoran Kesić u svojoj emisiji podigao Davidovu sliku: Ovo svi...

Srbijanski novinar Zoran Kesić u svojoj emisiji podigao Davidovu sliku: Ovo svi trebaju čuti!

Podijeli objavu

Zoran Kesić, srbijanski novinar, u svojoj emisiji ”24 minuta sa Zoranom Kesićem”, jučer je ugostio kolumnistu i novinara Dragana Bursaća.

U toku intervjua došli su i do teme slučaja ”David Dragičević” i poslali jasnu poruku o istom.

Nakon što je rekao kako se građani već 45 dana okupljaju i dižu ruke i drže slike da Davida, i sam je učinio isto i podigao Davidovu sliku.

”Ovo je David Dragičević, njegovo tijelo pronađeno je 24. marta na ušću rijeke Crkvene u Vrbas. Imao je 21 godinu. Zvanična verzija policije u RS glasi: ”Utopio se nesretan slučaj”, međutim porodica, prijatelji i sve veći broj Banjalučana sumnjaju u zvaničnu verziju. Uvjereni su da je David ubijen, da se njegove ubice kriju, a da se zločin zataškava. Traže pravdu za Davida”, počeo je Zoran Kesić, a nakon toga upitao za komentar, i mišljenje hoće li pravde uopće biti, svog sagovornika, Dragana Bursaća.

”Pravda za Davida, ali pravda za sve nas je da rukovodstvo policije RS podnese ostavku, zato što nje riječ o nesposobnim i nemoralnim ljudima”, rekao je Bursać i nastavio

”Pravda za Davida, pravda za sve nas je da se zaista ovaj slučaj dovede u red u sistem, a da bi se doveo u sistem za početak mora postojati sistem. U Banja Luci, Republici Srpskoj, trenutno je postoji sistem.

U Republici Srpskoj i Banja Luci trenutno svako može da sumnja na bilo koga što je užasno. Znači, David jeste sahranjen, ali David nije umro. David je zaista među nama.

Ja pozivam ovom prilikom sve ljude da stanu uz grupu ”Pravda za Davida”, da stanu uz Davidovo oca, Davora, da stanu uz sve nas. Pozivam Banja Luku i Banjalučane nemojte biti pi* i izađite i borite se, ovo je borba i za vašu djecu”, poručio je Bursać.

Ova njegova poruka naišla je na lavinu oduševljenja ljudi koji svu već danima na trgu i prosvjeduju za Davida i pravdu, a u Facebook grupi ”PRAVDA ZA DAVIDA” ovaj potez je izazvao lavinu (pozitivnih) komentara.

 

Dodik poziva BiH na zatvaranje granice za migrante

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da podržava zaključke vlade da u tom bh. entitetu nema uslova za zabrinjavanje migranata, čije se pojačano prisustvo očekuje u narednom periodu.

On tvrdi da „oni koji su izazvali ovu krizu treba da snose odgovornost, a to je zapadna alijansa, koja je napravila probleme na Bliskom istoku, prije svega u Siriji”.

– Ove mjere nisu usmjere samo za zaštitu RS-a, nego i čitave teritorije BiH. Učinit ćemo sve da zaštitimo dosadašnji način života. Ne želimo promjene strukture stanovništva i poduzet ćemo sve mjere kako bismo zaštitili imovinu i ljude – ustvrdio je entitetski predsjednik.

Podsjećajući da su granice za migrante ranije zatvorili Mađarska, Hrvatska, on je pozvao i nivo BiH da zatvori državnu granicu.

– Ako su sa druge strane dobronamjerni, onda će oni poduzeti zatvaranje granice za migrante i poduzet će mjere vraćanje migranata iz BiH – rekao je Dodik, koji je danas prisustvovao posebnoj sjednici entitetske vlade u vezi s problemom migranata, koji se uskoro u pojačanom broju očekuju na bh. granicama.

Tvrdi i da, ukoliko BiH ne uspije zaštititi interese RS, onda RS nema koristi od takve države.

– Naći ćemo način da se odbranimo od najezde. Želimo da zaštitimo naš način života. Poduzet ćemo sve mjere zaštite naše imovine, naših prava, institucija i RS. Neka Zapad rješava ovo pitanje – kazao je Dodik.

Vlada RS-a danas je, nakon razmatranja problema migranata, zaključila da neće prihvatiti nijednu samostalnu odluku Vijeća ministara BiH, ukoliko utvrđuje određene mjere koje se odnose na teritoriju RS-a.

Facebook Komentari