Naslovnica ZANIMLJIVOSTI Ako OVO vidite u svom dvorištu, NIKAKO NE KOSITE TRAVU!

Ako OVO vidite u svom dvorištu, NIKAKO NE KOSITE TRAVU!

Podijeli objavu

Covek je koji član organizacije za brigu o divljim životinjama počeo je da uređuje svoje dvorišta, a onda je ugledao nesšto neobično.

Članovi ovog udruženja su naišli na neobično otkriće na jednom privatnom imanju pa su rešili da ovu novost podele na Facebook – u kako bi sve upozorili na vreme jer počinje sezona košenja trave.

I oni su za ovu gomilu pomislili da je samo suva trava, ali kada su čuli neobične krike shvatili su da se radi o mladim zečevima.

To je razlog glavni razlog zašto su ovo objavili!

Posebno su skrenuli pažnju da ih ne dirate dok im majka nije tu, jer će se ona vratiti da ih nahrani!

Ona hrani svoje mladunce otprilike 1 do 2 puta dnevno!

Zato budite humani i sačekajte nekoliko nedelja, pa onda kosite travu!

 

NE OGRIJEŠITE SE: Evo kako da se ponašate prema roditeljima kada ostare, a DA SE KASNIJE NE KAJETE!

Kako zbog generacijskog jaza, nekih neriješenih situacija i drugih stvari nerijetki su konflikti i razmjerice, a komunikacija sa starijim roditeljima često zna da bude teška.

Umjetnik Aleksandar Galitski napravio je pravila za komunikaciju sa starijim ljudima odnosno roditeljima:

Ne pokušavaj da ih promijeniš

Ne pokušavajte da ih promijenite. Ne možete da promijenite ljude u tim godinama. Ono što možemo je da ih prihvatimo onakvim kakvi jesu.

Ne krivite sebe

Krivica stigne sve nas, prije ili poslije. Šta god da se desi, uvijek ćete se u jednom periodu svog života osjećati kao promašaj.

Ne ulazite u konflikt

Sa starijim roditeljom često morate da postupate kao s malim djetetom – strpljivo. Nikad ne reagujte na njihovu agresiju, povišen ton ili uvrijeđenost. Ako reagujete – vi gubite.

 

DJEVOJKA JE USRED NOĆI OSTALA BEZ GORIVA: Beskućnik joj je dao posljednji novčić koji je imao, a evo šta se onda desilo

Djevojka iz Filadelfije uspjela je sakupiti oko 110.000 dolara za beskućnika koji joj je pomogao kada joj je automobil stao na sred puta. Kejt Meklur ostala je bez benzina tokom vožnje te da je morala da se zaustavi na međudržavnom putu u Filadelfiji. Već je ponoć bila prošla i nije znala šta da radi i koga da pozove u pomoć. Nije imala ni novca.

Tad se pojavio beskućnik Džoni Bobit mlađi i kada je vidio da je u problemu rekao joj je da zaključa kola i da ne izlazi. Otišao je do benzinske pumpe koja je bila udaljena nekoliko blokova i sa posljednjih 20 dolara u džepu kupio joj je kanticu benzina.

Kako tada nije imala novca da mu zahvali, više puta se vraćala na put ne bi li mu dala odjeću, hranu i nešto para. Poslije nekoliko susreta, odlučila je da pokrene prikupljanje novca za Bobita kako bi se sklonio sa ulice. Novac je počeo da stiže, a cilj im je bio da prikupe oko 10.000 dolara. Međutim, skupili su mnogo više, oko 110.000 dolara.

“Bila sam naivna misleći da će kola izdržati toliki put sa upaljenom lampicom. Nikada prije mi se tako nešto nije dogodilo. Tada sam vidjela Džonija, on svakog dana sjedi pokraj puta. Nije mi ni cent tražio, samo je htio da bezbijedno stignem kući. Kasnije sam mu vratila novac za benzin, dala sam mu jaknu, rukavice, kapu, čarapea, ali sam mislila kako bih mogla još nešto da učinim za njega. Molim vas, pomozite ovom čovjeku jer stiže hladnije vrijeme. Zaista mislim da on to zaslužuje“, rekla je Kejt.

Nakon što su tamošnji građani čuli za njega, javilo se nekoliko njegovih bivših kolega iz Hitne pomoći i prijatelja koji su rekli da su znali da je “nestao“ već 18 mjeseci, ali da ga pamte kao čovjeka s jako dobrim srcem koji nikome ne bi naudio. Štaviše, sve o čemu je pričao je da želi da radi noćne smjene u bolnicama kako bi bio među prvima koji pomažu unesrećenima.

 

Facebook Komentari