Naslovnica ZANIMLJIVOSTI Stiže li Karleuša helikopterom: Nakon okršaja između nje i Milorada Dodika, ovako...

Stiže li Karleuša helikopterom: Nakon okršaja između nje i Milorada Dodika, ovako mu je fina Jelena uzvratila

Podijeli objavu

Slavna pjevačica i muzička ličnost Jelena Karleuša gostovala je na poznatoj televiziji, i tom prilikom je ispričala kako je došlo do “okršaja” između nje i Milorada Dodika.

Popularna pjevačica je uvijek na strani pravde, ali o njenom komentaru bruji region?

“Baš sam hrabra i pismena. Mislim da, ne znam odakle da počnem. Ajde ovako: Nazivajući mene pjevaljkom, jedan čovjek koji sebe zove predsjednikom je pokazao kakav stav ima prema ženama. Čak i moju profesiju podaštava. Ja nisam pjevaljaka, ja sam muzička ličnost. S druge strane, ako sam ja pjevaljka, onda je dama ona koja se vozi njegovim helikopterom o trošku siromašnih građana sa nanogicom oko noge. Ona je za njega dama, u toj konstalaciji ja pristajem da budem pjevaljka.

Karleuša je naglasila da zna biti i fina ali da je morala da Dodiku uzvrati kako bi je bolje razumio, izjavila je na n1

Ne dozvoljavam nikome da me vrijeđa i napada na taj način. Ja se njega ne plašim, to neka mu bude jasno. S druge strane, ja njega nisam pomenula imenom, sam se prepoznao i upao u mrežu i zamku. Koliko znam, tog čovjeka nikog ne voli. Njegovo ponašanje je upravo onakvo kakve izjave daje “džukačko”. Ja sam morala da, bez obzira što znam da budem jako fina, morala uzvratiti na isti način da bi me bolje razumio”, poručila je Karleuša.

Građani okupljeni u grupu mogu uraditi dosta poručila je ova pjevačica.

“Ovdje svi ćute. S druge strane, pošto pričamo o narodu u Banjaluci i ljudima koji su srpske nacionalnosti, prosto mi je šokantno da Srbija ne reaguje što ne znači da neće. Mislim da je potrebno više ovakvih ljudi sa svake strane, ne samo ovdje, nego i kod vas. Veliki broj ovakvih može da ima noć, ja kao pojedinac nemam nikakvu noć osim da stavljam glavu u torbu”.

 

olika je sloboda medija najbolje pokazuje odnos predsjednika RS-a prema novinarima.

Psovke pred kamerama mu nisu nimalo strane, kao ni vrijeđanje novinara i ometanje da obavljaju svoj posao, piše BN TV.

“Brišite odavde, nosite se do đavola, volio bih da dobiješ pritisak i da ti otkaže srce”, to su riječi predsjednika RS-a upućene novinarima.

Onim novinarima, koji smiju da mu postave direktno pitanje. Uvrede i psovke koje izgovara pokazuju da slobode izražavanja nema. Najbrutalnije uvrede i psovke Milorad Dodik je uputio direktoru BN TV Vladimiru Trišiću.

Dodik: Ma j*** ti mater!

Trišić: Pa dobro, takav način komunikacije nema smisla, zaista.

Dodik: Šta nema smisla?! Snim’me, p*** ti materina, pa me pusti u Dnevnik. J*** ti majku, je l’ ti jasno! Do sad’ sam te poštovao, mislio sam da treba bit’ korektan. J*** ti mater, imam dvije godine, j*** ti majku! Zdravo!’’ – rekao je Milorad Dodik, direktoru BN TV Vladimiru Trišiću u novembru 2012 godine.

Milorad Dodik je nakon toga prema novinarima BN TV imao odnos, blago rečeno, lične prirode. Nije propuštao prilike da napadne ili izvrijeđa novinare ove medijske kuće.

‘’Bježi odavde, nosi taj mikrofon’’, rekao je Milorad Dodik novinarki BN TV Ljiljani Faladžić – Jekić u maju 2014. godine.

Slično je prošla i novinarka Slađana Jašarević.

‘’Nisam ti ja čovjek za tebe” – poručio je Milorad Dodik Slađani Jašarević u martu 2014. godine.

Predsjednik RS u svom stilu vrlo često je napadao BN TV.

‘’BN neprijateljska televizija’’ – rekao je Dodik.

Facebook Komentari