Naslovnica Uncategorized Ove fotografije su nastale sekund prije tragedije: Slike od kojih ćete se...

Ove fotografije su nastale sekund prije tragedije: Slike od kojih ćete se naježiti predstavljaju posljednje selfije

Podijeli objavu

Tužna stvar kod tragedija jeste što se često dešava onda kada je najmanje očekujemo… Kad mislimo da je sve u redu, pa čak i poželimo da zabiležimo predivan trenutak.

Nažalost, upravo je takav slučaj sa ljudima čije ćete fotografije vidjeti. Oni su doživjeli da naprave fotografije u posliednjim trenucima svojih života. Zapravo, bilo je to posljednje što su doživjeli.

1. Posljednja slika majke i sina, prije nego što je počeo let čuvenog aviona MH17, za kojim se mjesecima tragalo nakon što se srušio

2. Ovdje je bila samo šala, ali kasnije je ovaj momak iz Arkanzasa slučajno upucao svoju djevojku iz istog oružja

3. Jeziva fotografija Gabrijele Hernandez (22) koja se 2013. ubila nakon što ju je dečko ostavio, a neposredno prije toga uradila selfi i ostavila oproštajnu poruku u kojoj je pisalo:

Zbogom svima. Ja nemam više ništa. Ništa. Hulio, ja te volim. Ne zaboravi to nikad. Odlazim sa osmijehom, jer mi je do sada sve bilo lijepo. Porodicu molim za oproštaj. Volim vas. Gabi.

4. Još jedna fotografija iz ozloglašenog MH17

5. Ovo je dosta jeziva priča. Robert Giblin, kanadski vojnik koji je ratovao u Avganistanu, uslikao je fotografiju sa svojom trudnom ženom samo nekoliko minuta nakon što ju je izbo nožem, a potom bacio sa terase. Na kraju je izvršio i samoubistvo. Razlog: nepoznat.

6. Ekipa spejsšatla NASA “Čelendžer”, koja je 28. januara 1986. poginula svega 73 sekunde nakon poletanja.

7. Ruski vragolan Andrej Retrovski voleo je da pravi fotografije sa opasnih mjesta. Nažalost, ovo mu je bila posljednja, pošto je pao sa 10. sprata svega 10 sekundi nakon fotografisanja.

8. Američka glumica i model Šeron Tejt bila je u 8. mjesecu trudnoće, kada su je, na isti dan kada je nastala ova slika, izboli članovi sekte Čarlsa Mensona.

9. Djevojka u crvenom džemperu, koju možete da vidite na slici, pala je sa Nijagarinih vodopada svega nekoliko sekundi nakon što je ova fotografija napravljena, kada je izgubila ravnotežu i okliznula se.

10. Par hipstera ubijen je u pariskom klubu “Bataklan” isto veče kada je nastala ova fotografija. Naime, to veče, islamistički teroristi upali su u popularni noćni klub i izvršili pucnjavu u kojoj je poginulo na desetine ljudi.

Fotografije od kojih ćete se naježiti predstavljaju posljednje selfije ljudi, u trenucima pred smrt. Neka počivaju u miru.

Facebook Komentari