Naslovnica ŽENSKI KUTAK ANKSIOZNOST, PANIKA, DEPRESIJA – isti uzrocnik – STRAH

ANKSIOZNOST, PANIKA, DEPRESIJA – isti uzrocnik – STRAH

Podijeli objavu

Sistem u kojem živimo; obrazovni, politički, medicinski, ekonomski, religijski; podržava i hrani naše strahove umesto da oslobađa nasu dušu.Iz istog razloga smo vekovima gutali naše strahove, gušili našu decu iz najbolje namere, prenosili strahove genetskim putem i do 14 generacija unazad. Dragi moji, puni smo strahova; ali naša je nevolja što toga nismo svesni, neznanje.

Skup strahova ili negativnih verovanja o životu, sebi ili drugim ljudima zove se Zabrana. Vec su nas kao malu decu plašili različitim glupostima kako bismo bili Poslušni; iz neznanja i najbolje namere. Tako smo Nesvesno kreirali u sebi neopisivo velik broj zabrana, kojima je za cilj da se zaštitimo i da budemo prihvaćeni od okoline. Zabrana na mišljenje, zabrana na život, zabrana na seksualnost, zabrana na javni govor, zabrana na razvoj, zabrana na uspeh, zabrana na užitak, zabrana za isticanje, zabrana za bliskost, zabrana za svesnost, zabrana za kreativnost, zabrana zbog spontanosti, zabrana na ljubav, zabrana na prijateljstvo, zabrana na dobrotu i otvorenost, zabrana na znanje, zabrana na radost, zabrana na blagostanje, zabranaaa…

Jedini mogući način da osvestimo zabrane u nama koje smo pokupili putem su osećanja. Osećanje je put do slobode! Kako osetiti zabranu? Osnov svake zabrane jeste strah. Kad god osetite strah od bilo čega, budite sigurni da u paketu nosite million zabrana povezanih sa konkretnim strahom. Strah od uspeha, neuspeha, strah od letenja, strah od ljudi, strah od smrti, strah od duhova, strah od zla, strah od mišljenja drugih ljudi, strah od istine, strah od lekara, strah od kazne, strah od ljubavi, strah od policije, strah od hrane, strah od emocija, strahhh…

Najproždrljiviji strah današnjice jeste strah od pogreške. Sveprisutan. Jer su nas tako dresirali.
U osnovi svake bolesti leži strah. Možda ga nosimo generacijski i uopšte ga nismo svesni. Zato ako želite pronaći izlaz iz anksioznosti,depresije, napada panike,fobija; suočite se sa svojim strahovima. Samo vi to možete. To za vas ne mogu učiniti lekari, psihoterapeuti, lekovi, instrumenti, filozofije ni tehnike. Vi morate da otvorite svoj kavez; onda vam drugi i može pomoći.

Izlaz nije bežanje. Izlaz je prolazak kroz strah. To je pobeda! To je početak Života!

DUHOVNA SMRT i PONOVO ROĐENJE
”Feniks mora izgoreti da bi se ponovo rodio.” – Janet Fitch

Mali komadi naših duša se otimaju što više ignorišemo ili idemo protiv našeg unutrašnjeg osećaja i želja. Što više pokušavamo umiriti druge umesto da pratimo naša srca, to više naše duše gubimo. Smrti duša se dešavaju kada prolazimo kroz traumatični događaj ili izgubimo iz vida istinsko ja. Srećom, mnogi su počeli buditi dušu i počeli su prolaziti kroz ”ponovno rođenje duše”.

Kroz život naš duh postaje zbunjen pod težinom odgovornosti, stresa, okolnosti, gubitka, tuge i svih ostalih stvari kroz koje prolazimo kao ljudi.

Međutim, možemo vratiti naše duše prateći naše srce, odbacujući sve što se ne usklađuje s nama, i postupajuci sa saosjećanjem i ljubavlju. Ako se u poslednje vreme osećate malo izgubljeno u životu i osećate da vam duša pokušava poslati poruku, pročitajte kako biste saznali prolazite li kroz smrt duše i ponovno rođenje.

1.Ne možete se sjetiti određenih delova vašeg ranog života. Možda ste blokirali određene uspomene kako bi zaštitili svoju dušu od boli ili žalosti. Možda ste prolazili kroz traumatska iskustva koja je vaš mozak odabrao zaboraviti kako biste mogli nstaviti dalje. Međutim zaista krenuti dalje može značiti ponovnim pregledavanjem tih starih uspomena. Posetite psihologa ili terapeuta ako vam je potrebna pomoć da biste prešli preko bolnih uspomena ili čak prisetili se delova svoje prošlosti.

loading...

2. Borite se s anksioznošću, depresijom ili drugim mentalnim problemima. Naravno, mentalno zdravlje je složeno pitanje, ali doživljavanje razdoblja anksioznosti ili depresije može značiti da vaša duša prolazi kroz proces ponovnog rođenja.

3.Ne osećate se ”celovitim”. Dijelovi vas osjećaju se nepotpuni ili slomljeni, kao da ne možete u potpunosti videti svet oko sebe. Vaš pogled na svet i sebe je fragmentiran, a vi se osećate da su delovi vaše duše rasuti na mestima koja još niste pronašli.

4.Osjećate se ukočeno u svetu oko sebe. Sve oko vas izgleda bledo i besmisleno. Pokušavate se uzbuđivati zbog stvari i učiniti sve kako bi se uklopili, ali nikada se ne možete osjećati pravedno o tome kako svijet funkcioniše. Umjesto toga, pokušavate blokirati sve svoje osjećaje, smatrate da je lakše nego krivotvoriti emocije.

5.Imate poteškoća sa spavanjem noću. Često kad prolazimo kroz duhovnu smrt, naša podsvijest je na djelu pokušavajući riješiti prijelaz kroz koji prolazimo. Na primjer, ako ste ostavili posao koji vas je iscrpljivao da slijedite svoju strast i pokrenete vlastiti posao, vjerovatno ćete imati neke neprespavane noći.

6.Osjećate da ste zapeli u životu. Mnogo puta kad proživljavamo duševni preporod, možete se osjećati zarobljeno, kao da živite isti dan iznova i iznova i ne idete nigdje. Ovo jednostavno znači da morate promijeniti malo svoju smjernicu i ustinu slušati ono što vam duša želi.

7.Zbog traumatičnih iskustava više se ne osjećate kao da ste svoji. Ako prolazite kroz raskid, razvod, smrt voljene osobe, možda se nećete osjećati isto nakon toga.

8.Osjećate se da ne živite po vašim očekivanjima. Ako vas život razočarava, to znači da vaša duša žudi za nečim više, ali ga još niste pronašli.

9.Osjećate se izbačeno sa smjera. Ako vam se čini kako vas život pokušava gurati različitim putevima, možda ćete doživjeti ponovno rođenje duše. Prepoznali ste da imate neograničen potencijal unutar sebe, a vi ga ne želite više gubiti. Međutim, ne možete odlučiti koji put želite, jer vidite kako uspijevate i napredujete na različite načine.

10.Koristite tvari kako biste pobjegli od stvarnog svijeta. Kao dio duševne smrti, možda ćete se naći u dometu nečega za šta se trebate držati ili neka utičnica za bijeg. Mnogi ljudi koji piju ili koriste droge vjerovatno ne prepoznaju da njihova duša plače za pažnjom, a njihovo više ja čezne za ljubavlju.

11.Zateknete se kako zapitkujete sve što ste mislili da znate. Ako ustanovite da ste nagađali svoja uvjerenja, način života i sve o životu uopšte, vaša duša može trebati novi smjer.

12.Težite da imate svrhu u životu. Svi tražimo dublji smisao u životu, ali duhovna smrt obično uzrokuje da malo više tražimo. Možda se osjećate potpuno napunjeno vašim trenutnim životom i težite za onim gdje se možete probuditi uzbuđenjem, znajući da dan koji slijedi obećava značenje i ispunejnej.

13.Osjećate da nemate kontrolu nad svojim životom. Čak i ako smatrate da ste pronašli svoju svrhu, možda nećete moći promijeniti svoje okolnosti. Možda ne znate kojim smjerom da krenete ili kako da ostvarite svoje snove. Osjećate se nemoćnim da promijenite svoj život, iako ne želite ništa više od toga.

14.Osjećate se da nigdje ne pripadate. Želite negdje pripadati ali još niste pronašli svoje mjesto. U vrijeme duševne smrti počinjemo se osjećati ranjivo i izgubljeno i tražiti utjehu i sigurnost. Jednom kada slijedimo naše srce, naše duše će ponovo početi živjeti i osjetiti ćemo dio nečeg većeg.

15.Stalno se osjećate umorno. Ne samo fizički nego i mentalno. Ne možete tačno odrediti uzrok, ali samo znate da je vaša duša umorna a nikakva količina sna ne može izliječiti.

Facebook Komentari