Naslovnica ZANIMLJIVOSTI SKINULO JU 70.000 LJUDI: Svi na ovoj aplikaciji žele provjeriti vozačke sposobnosti;...

SKINULO JU 70.000 LJUDI: Svi na ovoj aplikaciji žele provjeriti vozačke sposobnosti; ako mislite da je lako gadno se varate

Podijeli objavu

H

AUTOMOBILI WAG KONCERNA
Budući da se radi o interaktivnoj aplikaciji, pitanja su popraćena simulacijama prometnih situacija, koje bi trebale biti zahtjevna ne samo za kandidate, već i za one koji su položili ispit. Iako se radi o mobilnim aplikacijama, očekivanja od animacija nisu previsoka, no unutar ove aplikacije 3D modeli djeluju neočekivano dobro. Svi prikazi su jasni i detaljni, a njihove preglednost ovisi o veličini ekrana, dakle malo je lakše prepoznati znak na nešto većem mobitelu. Srećom, slika se može i uvećati dodirom na prikaz.

Prometne situacije su također veoma dobro pogođene, budući da simuliraju neke realne situacije s kojima se možemo susresti za volanom. Obzirom da je aplikacija nastala u suradnji s Porsche Croatia, svi 3D modeli automobila su realni modeli marki Audi, Škoda, Volkswagen i Seat, što pridonosi višem dojmu kvalitete aplikacije. Uz kvalitetu, sasvim je zabavno sjesti i za volan novog Audija, makar u virtualnom svijetu.

rvatsku aplikaciju Autoškola za polaganje vozačkog ispita dosad je skinulo 70.000 ljudi, pa smo je i mi odlučili testirati. Aplikacija je dostupna za iOS i Android, a budućim vozačima pomaže u svladavanju vožne na interaktivan način.

Aplikaciju je kreirala tvrtka DD3D u suradnji s Autoškolom Stubicom i Porsche Croatiom. Online platforma nudi jednostavan i direktan pristup učenju prometnih propisa i sigurnosnih pravila. Aplikacija je namijenjena prvenstveno kandidatima koji se pripremaju položiti vozački ispit, ali i drugima koji su ga već položili.

TMG-OVCI SE NISU PROSLAVILI
Aplikacija je podijeljena na kategorije: teme, znakovi, ispiti, korisnički profil, upute i postavke, Teme obuhvaćaju 12 cjelina, koje uključuju propise, ponašanje u prometu, prometna pravila te ponašanje u ekstremnim situacijama. Znakovi su dobili vlastitu kategoriju.

Testiranjem aplikacije, možemo samo potvrditi zahtjevnost tih pitanja, ali i laganu depresiju uzrokovanu shvaćanjem da smo zaboravili dobar dio prometnih pravila. Odlučili smo testirati aplikaciju, stoga sam uz sebe nagovorio još petero kolega za sudjelovanje na testu. Od nas šest, pet je imalo vozačku dozvolu.

Nitko od nas nije zadovoljio prag od 90 posto, odnosno 108 bodova, a poražavajuća je činjenica kako smo gotovo svi pali križanja. Mi koji posjedujemo vozačku dozvolu deset ili više godina, uglavnom smo se kretali oko 80 posto, dok je kolegica Katarina, s vozačkom starom četiri godine, došla do 66 posto. Aplikacija je na svim mobitelima na kojima smo testirali radila bez ikakve greške, dok su na onima s manjim ekranom poput Samsung Galaxyja S8 zumiranja na sliku bila nešto češća.

GOTOVO SVAKI POLAZNIK AUTOŠKOLE SKINUO JE APLIKACIJU
Zbog skidanja 70.000 puta, Ivan Rusan iz autoškole Stubica tvrdi da je aplikaciju skinuo gotovo svaki polaznik autoškola u Hrvatskoj. Za popularnost aplikacije, uz dizajn, sučenje i interaktivne 3D simulacije, Porsche Croatia pripisuje i konstantnim ažuriranjima sadržaja i pitanja. Time je aplikacija uvijek svježa, ali i u skladu s prometnim propisima.

Aplikaciju planiraju lansirati i na Facebooku, te ju posve besplatno ponuditi autoškolama. Stvorit će također web verziju, odnosno verziju za internetski preglednik, koja će autoškolama također služiti kao pomagalo u edukaciji. Projekt uz Porsche Croatia podržava i Prometna Učilica, nastala suradnjom Ministarstva znanosti i obrazovanja, MUP-om, Nacionalnom programom sigurnosti cestovnog prometa i CARNetom.

loading...
Facebook Komentari