Naslovnica STRAŠNO ŠOKANTNA PRIČA IZ PJONGČANGA: Austrijski snowboarder u padu slomio vratni kralježak tijekom...

ŠOKANTNA PRIČA IZ PJONGČANGA: Austrijski snowboarder u padu slomio vratni kralježak tijekom nastupa na Igrama

Podijeli objavu

Stravičan pad doživio je Markus Schairer tijekom nastupa na Igrama

Austrijski olimpijac Markus Schairer izgubio je kontrolu u zadnjem skoku utrke u kojoj je hvatao polufinale natjacanja u snowboard crossu na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu te pao na leđa i vrat. Ustao se i premda očito potresen prošao ciljnom ravninom u kojoj je čestitao suparnicima, a nedugo nakon toga požalio na bol u vratu i prsima zbog čega je otpremljen u bolnicu gdje mu je dijagnosticirano puknuće petog vratnog kralješka.

Drugi mu je to pad u Pjongčangu, ranije je ozlijedio lakat no odlučio dalje nastupati na ZOI. Inače, organizatori su već pod paljbom kritika zbog tvrdnji da je staza za natjecatelje odveć opasna.

Mladić kazneno prijavljen jer je signalnim raketama gađao publiku na stadionu

Neodgovorni 19-godišnjak koji je na stadionu Poljudu ispaljivao signalne rakete prema gledateljima, kazneno je prijavljen zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, doznaje se u policiji.

Kako su izvijestili javnost, nakon pregleda video snimki s utakmice odigrane 21. listopada 2017. na nogometnom stadionu Poljud u Splitu te prikupljenih dokaza, policija je protiv 19-godišnjaka podnijela kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 19-godišnjak, za vrijeme utakmice, s južne tribine usmjereno ispaljivao pirotehnička sredstva, odnosno signalne rakete prema gledateljima na zapadnoj tribini i natjecateljskom prostoru, čime je izravno doveo u opasnost njihov život i zdravlje.

Radi se o pirotehničkom sredstvu koje ima domet do 350 metara, brzinu od 50 m/s i razvija temperaturu od 1000°C pa može izazvati teške i po život opasne ozljede, istaknuli su u policiji.

Facebook Komentari