Naslovnica ZANIMLJIVOSTI Olimpijac prodao svoju srebrnu medalju kako bi spasio život 4-godišnjaka kojeg uopće...

Olimpijac prodao svoju srebrnu medalju kako bi spasio život 4-godišnjaka kojeg uopće ne poznaje!

Podijeli objavu

Vjerovatno najbolja stvar društvenim mreža jeste ta što se ljudi lakše udružuju kako bi zajedno pomogli onima kojima je to najpotrebnije. 4-godišnjem dječaku iz Poljske je dijagnosticiran rijedak oblik tumora oka.

Jedini način njegovog liječenja jeste u New Yorku za šta su potrebna i ogromna finansijska sredstva. Njegovi roditelji to nisu bili u mogućnosti da obezbijede. Ukuona vrijednost operacije je 126.000 dolara. Olekova majka je potom dobila obavijest od Piotra Malachowskog.

Ovog ljeta Piotr je učestvovao na OI u Riu. Naime on je profesionalni bacač diska koji je osvojio srebrnu medalju. Pogledajte u videu šta se dogodilo u nastavku! Nećete se razočarati! Još jedna priča o humanosti na djelu.

Pogledajte i podijelite video s prijateljima:

Internetom kruži novi trend za tinejdžere opasniji od “plavog kita”

Nakon “Plavog kita”, opasne igre koja tinejdžere navodi da povređuju sebe pa čak i oduzmu sebi život, nova igra počela je da kruži među mladima. Riječ je o izazovu “No Lackin” zbog kojeg se jedan tinejdžer trenutno bori za život.

Izazov “No Lackin Challenge”, što je naziv za američki sleng za “snalaženje u bilo kojoj situaciji koja vas zatekne”, sudeći prema video snimcima koji se mogu pronaći na “Youtubu” podrazumijeva prepad žrtve uz kamere koje bilježe reakciju napadnute osobe.

Na internetu se mogu vidjeti snimci ovog izazova u kojima tinejdžeri jedni na druge potežu pištolje, bacaju bicikle, iznenada nokautiraju jedni druge i slične, uglavnom vrlo opasne i nasilne stvari.

loading...

U izazov se uključio i Sherman Lackland (21) iz Memfisa, s tim što se “šala” otela kontroli. Prema njegovim riječima, svog 18-godišnjeg prijatelja htio je da uplaši uperenim pištoljem, ali ne zapravo i da upuca, što se dogodilo.

Lackland kaže da je pucanj bio slučajan. Ipak, njegov prijatelj (17) ranjen je u glavu, a incident se dogodio u kafiću u kom su bili sa društvom.

– Čuo se pucanj i tada sam vidio da je dječko koji je stajao nasuprot Lackland pao na pod. On ga je zgrabio i vikao mu da ustane – rekao je jedan od svjedoka za kanal “WMC-TV”.

Facebook Komentari