Naslovnica 'ŽIVOT PRIČA PRIČE' Sjećate se naše bake Savke koja spašava životinje? Sad je za njih...

Sjećate se naše bake Savke koja spašava životinje? Sad je za njih dobila hrpu hrane od ljudi iz cijele Hrvatske

Podijeli objavu

Baka Savka susrela se i sa psićem kojeg je nedavno spasila od mučenja

ad je Telegram prije tjedan dana prvi pisao o baki Savki, 97-godišnjoj gospođi iz Slavonskog broda koja od 600 kuna mirovine i 500 kuna socijalne pomoći neumorno pomaže napuštenim životinjama, udomljava ih u svom malom domu i dijeli s njima hranu, javio nam se golemi broj čitatelja. Poruke su stizale danima, na mail i Facebook; svi su htjeli znati kako joj mogu pomoći.

Sada, sedam dana kasnije, udruga Čarlijevi anđeli koja je skupljala donacije za baku, razveselila ju je u njezinom domu u Jelasu, naselju udaljenom nešto manje od dva kilometra od centra Slavonskog Broda, donijevši joj hrpu stvari koje su, od doniranog novca, kupili za njezine životinje.

SNIMILI SUSRET SA ŠTENCEM KOJEG JE SPASILA
No, osim hranom i drugim potrepštinama za pse i mačke, članovi Udruge baku su razveselili i psićem kojeg su joj doveli u posjet, a kojeg se jako zaželjela. Baka Savka je, naime, početkom godine od tri dječaka, koji su ga nogama šutali blizu njezine kuće, spasila jedno štene koje je nakon togao ostalo živjeti s njom dok nedavno nije dobilo novi dom.

“Stvarno sam ga zavoljela. Kad bih uzela neku od mačaka u krilo, odmah je htio da i njega uzmem, bio je jako sladak. Gospođa koja ga je udomila obećala je da će ga dovesti za nekoliko dana da ga vidim”, ispričala nam je prošli tjedan baka Savka. To se sada i dogodilo, psić joj je došao u posjet, a Čarlijevi anđeli snimili su veseli susret.

“Kad smo došli po psića, baka je bila toliko tužna da sam htjela odustati od udomljavanja. Bilo mi je teško gledati je kako se baš teško odvaja od njega. No ipak, i sama baka je rekla da je, s obzirom na njene godine, tako najbolje za malenoga”, ispričala nam je jučer Dubravka Kovačević iz Udruge, koja je sada baki dovela psića.

KUJICA LUNA JE DOBILA NOVI KREVET
Inače, baku su, osim hranom za životinje, razveselili i drugim sitnicama te objasnili kako joj se još može pomoći. “Zahvaljujući Vašim donacijama baki smo kupili brdo hrane za psića i mace… koju će nesebično podijeliti i sa susjedima koji imaju kujicu sa štencima nedavno okoćenima… Bakinu kujicu Lunu smo razveselili novim krevetićem te sve njene životinjice zaštitili ampulama protiv buha. Kako su joj sve životinjice sterilizirane, još ćemo cijepiti njenog psića kada dođe vrijeme, te dio novca koji je ostao, po njenom nalogu, utrošiti na sterilizaciju susjedove kujice, kao i pomoć kojoj drugoj životinjici u potrebi!

Luna ima novi krevet

loading...

Svijest jedne bake od 97 godina daleko je naprednija od većine naših građana. Obzirom da kao Udruga za zaštitu i pomoć životinjama ne možemo sredstva trošiti drugačije nego na životinje, molimo sve koji su voljni i dalje pomagati baki da nas kontaktiraju u inbox kako bi dali podatke od bake i njenog sina direktno (njihov račun), te na taj način pomogli baš njoj u hrani, higijeni, drvima itd…”

Facebook Komentari