Naslovnica ZANIMLJIVOSTI Kod poštara pronađeno pola tone neisporučene pošte

Kod poštara pronađeno pola tone neisporučene pošte

Podijeli objavu

Italijanska policija pronašla je u garaži kuće jednog poštara skoro pola tone neisporučene pošte.

Policija je u gradu Vicenzi pronašla 573 kilograma pošiljki u kući 56-godišnjeg poštara. Ovo je najveća pljenidba ove vrste ikada zabilježena u Italiji.

On je proteklih osam godina sakupljao poštu, uključujući račune za komunalije, izvode iz banaka, stare telefonske imenike i pisma političke propagande od lokalnih izbora 2010. godine, navodi AP.

Policija je reagovala na dojavu volontera iz centra za reciklažu kojima je bilo sumnjivo što su dobili 25 velikih kontejnera sa poštom unutra.

Policija je saopštila da će pošta sada konačno biti proslijeđena primaocima, sa nekoliko godina zakašnjenja.

Pismo tinejdžera roditeljima: Postoje stvari gore od loših ocjena!

Bio je posljednji dan škole. Otac je, prolazeći pored sinovljeve sobe, primijetio da je soba sređena, čak je i krevet namješten. Izgledalo je kao da je pokupio sve svoje stvari i otišao. Sumnja oca se pojačala kada je primijetio pismo na praznom radnom stolu. Prepoznao je rukopis sina: „Za tatu“. Drhtećim rukama, muškarac je otvorio kovertu i počeo da čita.

„Dragi tata,

Moram da te obavijestim da sam morao napustiti kuću. Nisam vam rekao, jer sam znao da ćete ti i mama napraviti skandal. Otišao sam zajedno sa svojom djevojkom. Ja je puno volim. Ali, znao sam da vi nećete odobriti naš odnos zbog njenog načina života i to što je ona dosta starija od mene. Ali stvar nije samo u mojim osjećanjima. Ona je trudna.

Njeno ime je Sara. Ona je ubijeđena da ćemo biti sretni zajedno. Ona ima svoju vikendicu u šumi i gomilu drva, što će nam biti dovoljno za cijelu zimu. Mi planiramo da imamo puno djece.

loading...

Sara mi je otvorila oči da marihuana u stvari nije baš tako štetna. Mi planiramo da je gajimo i prodajemo drugima, tako da imamo dovoljno novca za kokain, a on je također bezopasan u umjerenim količinama. U međuvremenu, mi ćemo se moliti da bude pronađen lijek za AIDS, zato što treba izliječiti Saru, jer ona to zaslužuje.

Ne brini tata, već sam odrastao, sa svojih 15 godina u stanju sam da brinem o sebi. Jednog dana doći ćemo kod vas u goste da upoznate svoje unuke.

Volim te, tvoj sin.

P.S. Tata, sve sam ovo izmislio. Kod drugara sam. Samo sam htio da vas podsjetim da postoje i gore stvari od loših ocjena u đačkoj knjižici (ona je u kuhinji na stolu). Pozovi me, kada budeš spreman da mogu da se vratim kući. Volim vas!“

Facebook Komentari