Naslovnica ŽENSKI KUTAK AKO ČUJETE OVIH 5 REČENICA: Budite sigurne da pokušava da manipuliše vama..

AKO ČUJETE OVIH 5 REČENICA: Budite sigurne da pokušava da manipuliše vama..

Podijeli objavu

Stručnjaci se slažu da u ljubavnim odnosima vrlo lako dolazi do manipulacije. Ako vas vaš naoko divan partner često emocionalno ucenjuje na razne načine, verovatno ste u vezi s manipulatorom.

U nastavku pročitajte koje to rečenice svakodnevno koriste kako bi vas naterali da se osećate loše i pritom manipulisali vama.

“Preteruješ i previše analiziraš.”

Postoje ljudi koji nekim situacijama pridaju preveliku važnost i pritom preteruju. Međutim, kada vaš partner namerno radi stvari kojima u vama izaziva neprijatnost i paranoju, a zatim tvrdi da nije ništa uradio, onda možete biti sigurni da nimalo ne preterujete sa svojim reakcijama. Na očigled svih flertuje s vašom poznanicom, kada mu kažete da je to bilo neprimereno i uvredljivo on tvrdi da ste sve umislili, a nakon par meseci saznate da vas je varao s njom. Manipulatori će vas naterati da sumnjate u svoju intuiciju, davaće vam povoda za zabrinutost, a zatim vas kritikovati zbog nje.

“Mrzim kad dramiš.”

Svaki put kada pokušate da popričate o svojim brigama ili problemima koji se tiču njih, uradiće sve da se osećate loše zbog toga. Isto će uraditi i kada reagujete na njihovo loše ponašanje. Manipulatorima ne pada na pamet da se menjaju, oni žele da nastave da žive po svom i naterati vas da radite isto. Večno izigravaju žrtvu, čak i u situacijama kada su krivi za to što ih ‘teretite’.

“Tako si osetljiva.”

Manipulatori će vam prvo dati puno pažnje i svog vremena, a onda se povući, ignorisaće vas danima i čekati da reagujete. Pritom će vas kritikovati i provocirati u želji da napokon progovorite. Kada to uradite, optužiće vas da ste previše osetljivi i previše očekujete.
“Sve pogrešno shvataš.”

U svakoj vezi postoje nesporazumi, ali manipulatori ih namerno stvaraju. Namerno će vas isprovocirati, a onda okriviti za nesporazum ili jednostavno negirati da su nešto rekli ili uradili.

“Luda si.”

loading...

Kada osete da ste shvatili njihove namere i kada počnete da se odupirete manipulacijama, koristiće uvrede i na sve moguće načine nateraće vas da posumnjate u svoj zdravi razum. U jednom trenutku proglasiće vas ludom, ogorčenom ili ljubomornom u očajničkom pokušaju da zaustavi vašu sumnju u njega.

(Zadovoljna.hr)

Facebook Komentari